11 maart 2022

Lokaal CDA steekt handen uit de mouwen voor woonomgeving senioren

Op vrijdag 11 maart was het lokale CDA zoals ieder jaar weer actief met de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Vele vrijwiligers staken de handen uit de mouwen om de buitenruimten van woonzorglocatie Ebbe en Vloed in Oude-Tonge weer zomerklaar te maken. De bewoners reageerden blij verrast bij het zien van de vrolijke plantjes en het weer stralend schone tuinmeubilair.

Zo is het na een moeilijke periode en de winter weer aangenaam voor de bewoners om buiten te zijn in een frisse omgeving waar men kan genieten van de gevulde bloembakken. Het lokale CDA heeft bewust voor de actie gekozen om daarmee het belang te onderstrepen van een aantrekkelijke, gezonde en groene leefomgeving, ook voor senioren. Een groene leefomgeving is goed voor de gezondheid en het welzijn van mensen. 

CDA zet zich in voor Knarrenhofjes

In de laatste raadsvergadering vroeg het CDA ook expliciet aandacht voor Knarrenhofjes. De fractie diende samen met de PvdA een motie in om het initiatief dat in Sommelsdijk/Middelharnis loopt snel van de grond te krijgen. Die motie haalde het helaas niet doordat alleen CDA, PvdA, ABB en een SGP-raadslid voorstemden.

Wel deed de wethouder een toezegging dat het initiatief van Sommelsdijk/Middelharnis zo snel mogelijk een geschikte plek verdient en dat het college verwacht deze plek nog voor september te kunnen toewijzen. De nieuwe fractie zal dit natuurlijk met aandacht blijven volgen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.