24 juni 2023

CDA doet voorstel voor nieuwe sporthal in Leiden

Afgelopen commissievergadering over o.a. het thema Sport in de Kaderbrief heeft raadslid Tobias Sandoval Garcia het gemeentebestuur opgeroepen om de mogelijkheden voor een toekomstige nieuwe sporthal in Leiden te onderzoeken. Sandoval Garcia: "Leiden groeit de komende jaren in inwoneraantal fors. Daarnaast vinden wij genoeg sportvoorzieningen belangrijk. De geschiedenis leert ons dat een nieuwe hal bouwen jaren kan duren. We kunnen dus niet vroeg genoeg beginnen!"

Concreet wil het CDA dat het College in specifieke gebieden gaat kijken naar mogelijkheden voor een nieuwe hal. Het CDA denkt hierbij aan het Crescendo-terrein, het Veilingterrein en Leiden Noord. Raadslid Sandoval Garcia: "Rondom deze gebieden worden de komende jaren veel woningen bijgebouwd. Daarnaast heeft specifiek het Crescendo-terrein nog geen bestemming vanaf 2026. Het lijkt ons dus een mooi idee om daar wat mee te gaan doen."

Momenteel wordt gebouwd aan een nieuw indoor Sportcentrum: de 1574-hal. Tegelijkertijd zullen twee verouderde sporthallen verdwijnen (de 3-Oktoberhal en de Vijf Meihal). Sportverenigingen geven aan dat de beschikbare ruimte nu al aan de krappe kant is. Voor het CDA reden genoeg om een nieuwe hal te willen bouwen ergens in de komende jaren. 

Op dinsdag 4 juli stemt de gemeenteraad over het voorstel van het CDA. 

Vragen en/of opmerkingen? Stuur een mail naar t.sandovalgarcia@gemeenteraadleiden.nl 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.