10 september 2022

CDA heeft zorgen over stijgende contributies bij sportclubs

Raadslid Tobias Sandoval Garcia heeft samen met PvdA-raadslid Martijn Otten vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de stijgende contributies bij sportverenigingen naar aanleiding van een artikel in het Leids Dagblad. Sandoval Garcia: "In de afgelopen jaren hadden sportverenigingen het al niet makkelijk door corona. Nu lijken ze wederom een klap in het gezicht te krijgen door de stijgende energieprijzen. Het gemeentebestuur moet snel met de sportclubs in gesprek over de gevolgen van de stijgende energiekosten!"

In een set schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur stellen CDA en PvdA dat stijgende contributies niet bepaald Leidenaren stimuleren om lid te worden van sportclubs. Sandoval Garcia: "In het Collegeakkoord wordt sterk benadrukt hoe belangrijk het is dat Leidenaren bewegen en sporten. Wat het CDA betreft spelen sportclubs daarbij een belangrijke rol." Het CDA en de PvdA willen dat het gemeentebestuur snel met verschillende verenigingen om tafel gaat om de problematiek te bespreken. Sandoval Garcia: "De situatie verschilt per verenigingen. Een zwembad of vereniging met veel kleedkamers heeft andere kosten dan verenigingen die dat dat niet hebben. Maatwerk kan nodig zijn. Daarbij willen we ook dat er gekeken wordt naar het sneller verduurzamen van sportaccommodaties."

Meer weten? bekijk hier het interview op Sleutelstad met raadslid Tobias Sandoval Garcia: https://sleutelstad.nl/2022/09/06/zorgen-bij-cda-en-pvda-over-stijgende-contributies-bij-leidse-sportverenigingen/

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.