Duoraadslid Stefan Ruiter heeft tijdens de commissievergadering Onderwijs en Samenleving van donderdag 9 februari jl. aandacht gevraagd voor het aanbod van padelbanen in Leiden. Dit nadat op 2 februari het Leidsch Dagblad berichtte over een Leidse ondernemer die ruimte zoekt voor een indoor padelcentrum in Leiden.

Padel is een van de snelst groeiende sporten van Nederland en kan in Leiden bij twee van de drie tennisverenigingen beoefend worden. Voor het CDA Leiden is het belangrijk dat er in Leiden een goed aanbod aan sportvoorzieningen is. Dit omdat sport in de eerste plaats zorgt voor gezonde Leidenaren en daarnaast voor verbinding tussen de inwoners van de stad. Het is dus belangrijk dat er in Leiden ruimte is voor maatschappelijk initiatief om sportvoorzieningen te realiseren. Daarnaast zou wat het CDA Leiden betreft het aantal vierkante meters aan sport in Leiden vergroot kunnen worden door de aanleg van kleinschalige parelbanen in de stad.

Wethouder Spijker gaf aan dat indoor padel een waardevolle toevoeging kan zijn aan het sportaanbod in Leiden. Alleen is het gebrek aan ruimte een probleem bij ambities om dit te realiseren. Daarnaast zag de wethouder geen rol weggelegd voor de Leidse tennisverenigingen bij de realisatie van een indoor padelhal. Echter vermelde de wethouder nog wel dat het momenteel erg goed gaat met de Leidse tennisverenigingen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.