Het aantal bouwmarkten in Leiden en omgeving loopt fors terug. Daarom pleit fractievoorzitter Sebastiaan van der Veer voor de komst van een bouwmarkt op het nieuwe bedrijventerrein aan de Vlietzone.

In de gemeenteraad somde Sebastiaan op welke bouwmarkten allemaal al verdwenen zijn en nog gaan verdwijnen. Zo is de Praxis aan de Zoeterwoudsweg vertrokken vanwege woningbouw, is de huur van de Gamma Lammenschansweg opgezegd vanwege woningbouw, is de Karwei op de Baanderij vertrokken en staat ook de Praxis XL op de tocht vanwege herontwikkeling van de Baanderij.

Sebastiaan: "Ik maak me zorgen dat we in deze stad geen ruimte meer hebben voor belangrijke voorzieningen als een bouwmarkt. Ik vind dat het college een inspanning moet leveren om op het nieuwe bedrijventerrein Vlietzone ruimte te maken voor een bouwmarkt".

Dat zou ook helemaal geen probleem moeten zijn. In de nieuwe plannen is een groot parkeerterrein ingetekend voor de schaatshal en zwembad. Maar die parkeerplekken kunnen, net als bij een IKEA, ook erop, ernaast of eronder. Er zijn veel slimmere oplossingen mogelijk dan nu wordt gedacht. Zie ook het alternatieve plan dat door de Gamma is ontwikkeld. Laten we dit soort plannen serieus nemen en onderzoeken wat er kan in plaats van de houding "kan niet, mag niet". 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.