Het CDA is ontzettend blij met de aangekondigde maatregelen van het College om de veiligheid van de Leidse LHBTI-gemeenschap te verbeteren. Naar aanleiding van onze motie komt er een app waardoor aangiftes van fysiek en/of mentaal geweld  makkelijker wordt gemaakt. Daarnaast heeft het College ook toegezegd om meer te investeren in het stedelijk LHBTI-overleg en Pride-activiteiten. 

"Leiden moet een stad zien waar iedereen zich veilig voelt. Christen of jood, homoseksueel of heteroseksueel, wit of zwart, elke Leidenaar moet met een gerust hart over straat kunnen lopen zonder continu achterom te hoeven kijken", aldus duo-raadslid Tobias Sandoval Garcia. "Enkele maanden geleden heeft mijn voorganger, Julius Terpstra, deze motie ingediend naar aanleiding van toenemend geweld en intimidatie tegenover de LHBTI-gemeenschap. Wij zijn erg blij met de toezeggingen van het gemeentebestuur." 

De komende periode zal het CDA zich blijven inzetten voor gelijke behandeling en tegen alle vormen van geweld. "Om zo goed mogelijk op te treden tegen ongewenst gedrag, roepen wij LHBTI'ers op om echt gebruik te maken van de app en aangifte te doen!" 

Vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van bovenstaand artikel? Stuur een mail naar ons duo-raadslid Tobias Sandoval Garcia via [email protected]

Lees hier meer: https://www.unity.nu/Artikelen/leiden/leiden-lanceert-app-voor-melden-homodiscriminatie

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.