23 april 2023

CDA: zorg voor betaalbare koopwoningen in Lammenschans

De gemeenteraad heeft bij de vorige Raadsvergadering ingestemd met het voorstel van het CDA om meer koopwoningen te realiseren in de Lammenschansdriehoek. Raadslid Tobias Sandoval Garcia (zie afbeelding): "Bij project Parkzicht bleef het onduidelijk of het gemeentebestuur hier (betaalbare) koopwoningen ging realiseren. Met onze motie roepen wij het College op om zo veel mogelijk betaalbare koopwoningen te realiseren."

In de Lammenschansdriehoek worden duizenden woningen gebouwd. Hard nodig volgens het CDA. Sandoval Garcia: "Jarenlang hebben we in Leiden en Nederland veel te weinig gebouwd. Terwijl de bevolking wel groeide (door migratie en vergrijzing). We zijn in Leiden goed op weg om genoeg nieuwe woningen te realiseren maar we zijn er nog niet." 

Voor het CDA zijn genoeg betaalbare koop -en huurwoningen van groot belang. Sandoval Garcia: "Wij willen Amsterdamse taferelen voorkomen. We willen geen stad van uitersten. Geen stad met of sociale huur of peperdure appartementen en eensgezinswoningen. Daarom zetten wij in op de realisatie van zo veel mogelijk betaalbare koopwoningen."

Vragen en/of opmerkingen? Stuur een mail naar raadslid Tobias Sandoval Garcia via [email protected] 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.