28 december 2023

Komt de Tour de France naar Leiden?

Raadslid Tobias Sandoval Garcia heeft schriftelijke vragen gesteld over de mogelijkheid om de Tour de France naar Leiden te halen. Tobias Sandoval Garcia: "Het CDA is hartstikke trots op wat we in Leiden op sportief vlak allemaal voor elkaar krijgen. Wij vragen ons af of een Tour de France-etappe in Leiden een positieve impuls kan geven aan sporten in Leiden. En: zou zo'n etappe ook niet economisch veel kunnen opleveren voor onze ondernemers?"

Het CDA wil er absoluut geen prestigeproject van maken. We vinden het vooral belangrijk dat de mogelijkheid wel wordt onderzocht. Tobias: "De gemeente Den Haag wil wel. Onze oproep aan wethouder Spijker (D66) is om het gesprek aan te gaan met Den Haag en met onze buurgemeenten om te kijken naar de mogelijkheden. Wie weet welke mogelijkheden er zijn. En als het veel geld kost, dan is dat ook goed om te weten. Maar bekijk de mogelijkheid in ieder geval zou onze oproep zijn." 

Benieuwd naar de schriftelijke vragen? Bekijk ze hier. Vragen? Stuur dan een mail naar ons raadslid Tobias Sandoval Garcia via [email protected] 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.