17 januari 2023

Leidse fietsenactie voor Oekraïense vluchtelingen krijgt Joop Walenkampaward

Afgelopen dinsdag 17 januari is op de Nieuwsjaarborrel van CDA Leiden de traditionele Joop Walenkampaward uitgereikt aan de fietsenactie voor Oekraiense vluchtelingen. De award draagt de naam van wijlen Joop Walenkamp (1949-1997) die jarenlang wethouder was namens de christendemocraten. De lokale prijs is bedoeld ’voor een persoon of organisatie die op een bijzondere manier de kracht van de Leidse samenleving heeft laten zien of op een bijzondere manier heeft bijdragen aan Leiden’.


Dit jaar is de prijs uitgereikt aan de vrijwilligers van de fietsenactie voor Oekrainers. Sinds maart 2022 zet een groep van circa 5 vrijwilligers zich in om fietsen te regelen voor vluchtelingen uit Oekraine. Naast het opknappen van fietsen worden er ook fietslessen gegeven. Raadslid Tobias Sandoval Garcia: "Het CDA vindt een heel mooi initiatief, zeker voor een stad als Leiden: stad van de vluchteling. Daarnaast helpt de eigendom van een fiets de Oekrainse vluchtelingen om mobieler te worden in de stad en zo ook beter deel kunnen nemen aan de Nederlandse samenleving! Kortom: een prachtig initiatief!"

Meer informatie? Bekijk bijvoorbeeld dit interview: Al tweehonderd fietsen voor Oekraïense vluchtelingen in Leiden | Sleutelstad of neem contact op met ons raadslid Tobias Sandoval Garcia: [email protected]   

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.