02 februari 2023

Milieustraat op afspraak op korte termijn geëvalueerd

Het college van Leiden heeft besloten dat inwoners vanaf 1 februari 2023 nog slechts op afspraak hun afval naar de Milieustraat kunnen brengen. CDA Leiden vreest dat dit zou kunnen leiden tot afvaldumping als inwoners niet snel terecht kunnen. Daarom hebben wij samen met de VVD het college gevraagd zorg te dragen voor goede communicatie naar de inwoners, de nieuwe werkwijze te evalueren en te onderzoeken of de openingstijden van de Milieustraat op zaterdag verruimd kunnen worden.

Het college heeft onze vragen beantwoord en geeft mede naar aanleiding van onze vragen aan al na twee maanden de nieuwe werkwijze te willen evalueren. In afwachting van een evaluatie is het college op dit moment nog niet bereid de openingstijden te verruimen. Daarnaast geeft het college desgevraagd aan dat zij met de gemeente Leiderdorp de mogelijkheden onderzoekt voor samenwerking tussen de milieustraten van beide gemeenten.

CDA Leiden is blij dat de nieuwe werkwijze al op korte termijn geëvalueerd zal worden. Uiteraard zullen wij dit nauw monitoren.

Foto: Leidsch Dagblad

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.