Tobias Sandoval Garcia volgt Julius Terpstra op als Duo-Raadslid voor het CDA Leiden. Momenteel is hij nog fractie-assistent van de CDA-fractie in de Leidse Gemeenteraad, maar hij zal van de fractie dus binnen afzienbare tijd zelf onderdeel zijn. Sandoval Garcia zal, net als Terstra ruim 6 jaar heeft gedaan, zitting nemen in de Raadscommissie Onderwijs en Samenleving. In die commissie zal Sandoval Garcia het woord voeren over de onderwerpen Zorg, Onderwijs en Sport. Omdat duo-Raadsleden slechts het woord in de Raadscommissie en niet in de uiteindelijke Gemeenteraad kan voeren, zal fractievoorzitter Joost Bleijie het woord in de Raad voeren over Zorg, Onderwijs en Sport.

Sandoval Garcia is afkomstig uit Krommenie en kwam 6 jaar geleden in Leiden aan om Bestuurskunde te studeren. Die studie hoopt hij in de komende maanden met succes af te ronden. Tijdens zijn studie deed Sandoval Garcia al ervaring op bij onderzoeksbureau Ecorys, adviesbureau Dröge & Van Drimmelen, Universiteit Leiden en bij Lyceo, de grootste aanbieder van steunonderwijs in Nederland. Fractievoorzitter Joost Bleijie is erg blij met de komst van Sandoval Garcia. “Tobias is een actieve en betrokken CDA’er, en een talentvol politicus. Bovendien is hij vanwege zijn fractie-assistentschap goed op de hoogte van wat er speelt in de Leidse politiek, hij weet hoe de politieke hazen in het Leidse lopen en hij is snel beschikbaar. Ik ben er van overtuigd dat we met Tobias een schot in de roos hebben gevonden, die heel goed de uitgezette politieke lijn van Julius Terpstra en het CDA in de commissie Onderwijs en Samenleving kan voortzetten.” Een van de eerste onderwerpen die Sandoval Garcia voor zijn kiezen zal krijgen, is de bezuinigingsopgave voor het Sociaal Domein. Ook het goed afronden van het CDA initiatiefvoorstel over Eenzaamheid zal snel komen. “Ik heb enorm veel zin om actief te worden voor het CDA in de Leidse politiek. Er liggen veel uitdagingen op het gebied van het Sociaal Domein, maar ook op het gebied van Sport en Onderwijs. Ik zie er naar uit om voor het CDA op deze onderwerpen het woord te voeren.”

Als alles mee zit zal Tobias Sandoval Garcia zo spoedig mogelijk door burgemeester Lenferink beëdigd worden als duo-Raadslid. Daarna zal hij tijdens een raadsvergadering benoemd worden als lid van de Raadscommissie Onderwijs & Samenleving. 

Heeft u vragen aan Tobias Sandoval Garcia of aan de CDA-fractie in de Leidse Gemeenteraad, mail dan naar fractie@cdaleiden.nl 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.