10 juni 2023

Voorkom verspilling van belastinggeld bij nieuwe campus

De gemeenteraad heeft ingestemd met het bouwkundigplan voor nieuwe faculteitsgebouwen van de Universiteit Leiden. Het CDA is positief over de voorgenomen plannen. Raadslid Tobias Sandoval Garcia: "Het huidige Lipsius is verouderd. Tijd voor vernieuwing dus. De universiteit en de stad zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Goede gebouwen horen daar ook bij. Daarnaast: het Lipsius is nu ook niet een van de meest aantrekkelijke gebouwen. Alhoewel het perfect de bouwstijl van de jaren '80 verwoordt."

Nieuwe brug 

Een ander onderdeel van het plan is het realiseren van een derde brug bij het nieuwe complex, de zogenaamde Doelenbrug. Sandoval Garcia: "Momenteel bevinden zich al twee bruggen op een steenworpafstand van elkaar in dit gebied. Een derde brug lijkt het CDA niet nodig. Voor ons hoeft de brug niet per sé en al helemaal niet betaald uit belastinggeld. Maar goed, als de universiteit bereidt is om een groot deel of alle kosten te dragen dan mag de brug er komen."

Een motie van het CDA waarin wethouder Spijker werd opgeroepen om dit te regelen, een stevige zo niet volledige financiele bijdrage van de universiteit, kon rekenen op brede steun. 

Vragen en/of opmerkingen? Stuur een bericht naar Tobias via [email protected] 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.