Jan Huisman

Kandidaat #4 en burgerraadslid

Kandidaat #4 voor de Gemeenteraad 2022-2026

Jan woont al ruim 20 jaar met veel plezier in de Leyhof. Hij is getrouwd met Désirée en het gezin heeft drie kinderen. In het dagelijks leven is Jan hoofd van een financiële IT-afdeling bij een bank. In zijn vrije tijd ontspant hij zich met duursporten, zoals hardlopen, fietsen, wandelen en schaatsen. In zijn jonge jaren was Jan actief bij de scouting, drumfanfare en voetbal. Ook nu zet hij zich, naast de lokale politiek, in als vrijwilliger. Zo is hij o.a. actief bij voetbalvereniging RCL en een koor.

“Ook via onze kinderen heb ik kennis gemaakt met het rijke Leiderdorpse verenigingsleven, zoals de scouting, schaakclub, muziekonderwijs, voetbal en hockey. Dit soort verenigingen met vele vrijwilligers maken Leiderdorp tot een fijne woonplaats. Het groen moeten wij behouden. Ik geniet bijna dagelijks van de Boterhuispolder, Bloemerd en de Dwarswatering. Als gezin hebben wij het goed in Leiderdorp en ik wil graag mijn steentje bijdragen.”   

SPORT EN VERENIGINGEN
Sport is gezond voor lichaam en geest. Verenigingen zijn belangrijke plekken waar mensen elkaar ontmoeten. Door de coronacrisis hebben verenigingen en de vele vrijwilligers het zwaar. Ik wil dat de gemeente het verenigingsleven actief ondersteunt en met name op het gebied van vrijwilligerswerving, evenementen en samenwerking. 

DUURZAAMHEID EN GROEN
Leiderdorp is omgeven door prachtige polders, zoals de Boterhuispolder. Ik wil de polders behouden voor natuur (weidevogels), recreatie en agrarische functies. De polders moeten groen blijven. 
Via de Regionale Energie Strategie dragen we bij aan de duurzaamheid. Klimaat is niet onderhandelbaar. Leiderdorp moet doen wat nodig is op een wijze, die betaalbaar is voor onze inwoners. In de komende periode worden belangrijke keuzes gemaakt.

VERKEER
Ik heb mij de afgelopen periode ingezet voor het mobiliteitsplan en de Leidse Ring Noord. Nu moeten we doorpakken en het mobiliteitsplan voortvarend uitvoeren. Betere fietsroutes, minder verkeer door de wijken en meer verkeer om Leiderdorp heen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.