Ben Lanser

Raadslid

Lid Commissie Maatschappij en Financiën.

Mijn naam is Ben Lanser, inmiddels 29 jaar oud, getrouwd en sinds 2012 betrokken bij het CDA Lisse als steunfractielid. Daarnaast ben ik werkzaam in de financiële wereld, waarvan de afgelopen zes jaar als accountant.

Voor mij zijn belangrijke doelen: toegankelijkheid, openheid en betrokkenheid. Naast bellen en mailen zijn er met de komst van Social Media zoveel verschillende kanalen om in contact te komen met inwoners. Die kunnen fantastisch worden ingezet om op laagdrempelige wijze te laten weten wat jullie als inwoners vinden over besluiten die worden genomen in het gemeentehuis. De raad zit er namelijk voor jou. Daarnaast is openheid een doel. Ik merk dat het op bepaalde vlakken moeilijk is om alle feiten op tafel te krijgen om een juiste afweging te maken bij vraagstukken die spelen in ons dorp. Voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Floralis, wat achteraf flink duurder is geworden dan gepland. Door te streven naar openheid kunnen, samen met inwoners, de juiste afwegingen worden gemaakt voor ons dorp.

Een derde doel is betrokkenheid. Ook jongeren dienen te worden gehoord en betrokken te worden bij de lokale politiek in het dorp. Door mij in te zetten voor het CDA wil ik de jongeren laten zien dat het CDA er ook voor hen is. Samen kunnen we meer!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.