13 november 2017

CDA Midden-Delfland kiest voor stabiliteit en continuïteit

Op woensdagavond 8 november hebben de leden van het CDA in Midden-Delfland definitief de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Fractievoorzitter Rob Zwaard is met algemene stemmen als lijsttrekker gekozen in april jl. Hij is lange tijd in het CDA actief. Sinds 2014 lid van de gemeenteraad en sinds 2016 leidt hij de CDA-fractie. De kandidatenlijst bestaat uit 29 personen met een combinatie van goed ingewerkte raadsleden, nieuwkomers en mensen met stevige wortels in de Midden-Delflandse samenleving.

Op nummer twee staat Desiree Langeveld. In het dagelijks leven is zij werkzaam als traject coördinator bij het Leger des Heils. Momenteel is zij al commissielid bij de fractie. Op nummer drie staat Arie van den Berg, hij heeft veel bestuurlijke ervaring onder andere bij het waterschap. Jan Cornelissen staat op plek 4. Hij hoopt zich nog een periode in te mogen zetten als fractielid voor de ouderen in Midden-Delfland. Veronique van ’t Westeinde staat op plek 5. Tevens is zij campagneleider. Op plek 6 en 8 staan twee oude bekenden, namelijk oud-wethouder Piet van den Berg (6) en Maarten van der Eijk (8). Op plek 7, 9 en 10 staan nieuwkomers, namelijk Nees Pellikaan (7), Andrew van der Ven (9) en Annet Hooymans (10). Huidig raadslid Marco Moerman heeft aangegeven dat hij zijn studie en carrière voor nu even voor moet laten gaan. Hij staat daarom nu op plaats 16. Annie Schouten neemt na de verkiezingen afscheid als raadslid.

Lijsttrekker Rob Zwaard: “Ik ben trots op dit fantastische team! We hebben gekozen voor een diverse lijst; ervaring en vernieuwing, jong en oud, alle drie de kernen. Met dit team gaan wij het verschil maken bij de gemeenteraadsverkiezingen.”

Onder de lijstduwers bevinden zich ook de wethouderskandidaten. Annemiek de Goede (11) en Hans Horlings (29) hebben zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor Midden-Delfland en zij blijven daarvoor beschikbaar. De leden steunden tijdens de ALV unaniem hun voordracht als kandidaat wethouders.

De volledige top tien bestaat uit:

  1. Rob Zwaard (Maasland)
  2. Desiree Langeveld (Den Hoorn)
  3. Arie van den Berg (Schipluiden)
  4. Jan Cornelissen (Den Hoorn)
  5. Veronique van ’t Westeinde (Schipluiden)
  6. Piet van den Berg (Schipluiden)
  7. Nees Pellikaan (Maasland)
  8. Maarten van der Eijk (Den Hoorn)
  9. Andrew van der Ven (Den Hoorn)
  10. Annet Hooymans (Schipluiden)

Download hier de gehele kandidatenlijst.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.