14 januari 2022

CDA Ridderkerk is gehecht aan de zondagsrust

Het CDA is een brede landelijke volkspartij met gemeentelijke afdelingen waaronder die van Ridderkerk. De Bijbel wordt gehanteerd als grondslag en inspiratiebron voor het zoeken naar oplossingen voor hedendaagse problemen.

Het CDA staat voor een samenleving waarin iedereen mee moet kunnen doen en iedereen telt. Waarden en tradities helpen om inwoners zich thuis te laten voelen in een onrustige wereld.

Ter verduidelijking: Een waarde is een ideaal of een motief dat wordt nagestreefd. Een traditie is een gewoonte of gebruik die van de ene generatie op de andere generatie wordt doorgegeven.

Het CDA is gehecht aan de traditie van de zondagsrust. Voor het CDA houdt de zondagsrust in dat de winkels alle dagen open zijn, behalve op zondag.

Het CDA ziet de zondag als een dag voor rust, bezinning en ontmoeting. Dit kan bijvoorbeeld door een kerkdienst te bezoeken, door tijd met familie, gezin of vrienden door te brengen of door actief te zijn met sport, vrijwilligerswerk, een hobby of door gewoon heerlijk die dag te relaxen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.