Dick Breeman

Dick Breeman (1954) is na een periode als aspirant raadslid reeds 4 jaar raadslid van het CDA bij de gemeente Ridderkerk.In 1972 verhuisde Dick van Vlaardingen naar Ridderkerk. Hij is ruim 10 jaar actief in de lokale politiek.

Hij vindt het belangrijk, om binnen zijn gemeente een goede invulling te geven aan de wensen van de inwoners Betrokkenheid met elkaar is een belangrijk aspect om gezien en gehoord te worden in onze samenleving.

Onze gemeente, dicht langs de snelwegen, blijft enorm belast met de hoge verkeersintensiteit. Het is voor ons als gemeente belangrijk, om hier voldoende compensatie in terug te vinden. De aanplanting van extra groen en bomen kan een steun in de rug zijn bij het verminderen van geluid en het verbeteren van de luchtkwaliteit.

Ridderkerk als aantrekkelijk gemeente in de randstad, moet ervoor zorgen, dat het een goed OV naar Rotterdam en de Drechtsteden heeft. Er voldoende woningen-ruimte beschikbaar is voor starters, maar ook voor de ouderen, die veelal zo lang mogelijk in hun vertrouwde en veilige woonomgeving willen blijven.

Waarom het CDA?

Allereerst omdat het staat voor maatschappelijk initiatief. Met elkaar leveren wij een substantiële bijdrage in de samenleving. Geef de samenleving het vertrouwen en de vrijheid waar het kan.

De overheid zorgt voor de basis en onze sociale zekerheden zoals Onderwijs, inkomen en gezondheidszorg. Echter met meer betrokkenheid naar elkaar toe kunnen we de onderlinge verbondenheid verder uitbouwen.

Als CDA zien we niet alleen het belang van de verbondenheid, maar ook de zorg voor de natuur. Belangrijk om over onze eigen schaduw heen te kijken, om uiteindelijk en betere samenleving te kunnen achterlaten

Dick Persoonlijk

Dick is geboren in Vlaardingen op 23 juli 1954 en is getrouwd met Jozien.

Woont reeds 25 jaar in de mooie wijk ’t Zand

Kerkelijke gezindheid Nederlands Hervormd (PKN)

Lid van het CDA sinds 2007, een politieke kleur, die meerdere jaren zijn voorkeur heeft.

Is sinds 2009 een meer actieve rol gaan spelen binnen de lokale politiek.

Na zijn studie is hij voor het overgrote deel actief geweest in verschillende commerciële functies. Zijn laatste werkgeven was een olie-multinational, waar hij verantwoordelijke was voor de verkoop van olieproducten over de gehele wereld.

In deze functie verbleef hij regelmatig in het buitenland.

Sinds augustus 2009 heeft hij zijn commerciële taken neergelegd. De vrije tijd, die hierbij vrijkwam, werd vrijwel direct ingezet in een politiek bijdrage voor onze samenleving

Persoonlijke interesses: muziek, reizen maar ook een goed glas wijn op z’n tijd!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.