Ton Overheid

Fractievoorzitter

Ik ben Ton Overheid, in 1964 geboren in Rotterdam-zuid en sinds 1969 woonachtig in Ridderkerk. In 1989 ben ik getrouwd met Marleen en samen hebben we drie kinderen en twee honden.

In het dagelijks leven ben ik manager bij een financiële dienstverlener en hou ik mij bezig met de dagelijkse aansturing van mijn team, verandermanagement en projecten. Naast de tijd die ik besteed aan mijn werkzaamheden en mijn gezin bezoek ik regelmatig een voetbalwedstrijd met vrienden en probeer ik tijd vrij te maken om te tennissen. Ik ben lid van De Levensbron en tevens vrijwillige koster.

In maart 2018 ben ik gekozen tot raadslid en fractievoorzitter voor het CDA Ridderkerk. Namens de gemeente Ridderkerk ben ik lid van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, dat is een samenwerkingsverband tussen 23 gemeenten op het gebied van vervoer en economie. Ik heb als aandachtsgebied het economisch vestigingsklimaat.

Als CDA zijn we deze periode vertegenwoordigd in het college en is onze wethouder Peter Meij druk bezig om de doelstellingen die verwoord zijn in het collegeprogramma 2018-2022 (Veel kleuren, één  palet) te realiseren. Mooi om te zien dat we doelstellingen realiseren maar het is ook altijd weer een uitdaging om actuele ontwikkelingen te volgen en te kijken welke acties noodzakelijk zijn.

Het raadswerk doen we met een enthousiaste groep mensen en als er vragen, opmerkingen en/of adviezen zijn dan ontvangen wij die graag.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.