Ton Overheid

Fractievoorzitter

Ik ben Ton Overheid, geboren in 1964 in Rotterdam. Vanaf 1969 ben ik woonachtig in Ridderkerk en heb daar ook mijn vrouw Marleen leren kennen. Wij zijn in 1989 getrouwd en hebben twee dochters, een zoon en twee honden.

Ik ben werkzaam Het CAK als manager financiële services bij het CAK. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor de financiële verslaglegging van het CAK en voor de juridische afwikkeling van de uitbestede incasso-activiteiten aan externe deurwaarders. Daarnaast ben ik lid van de Levensbron in Ridderkerk en ben daar penningmeester binnen het college van kerkrentmeesters.

In mijn vrije tijd wandel ik graag met de honden, sla graag een balletje op de tennisbaan maar vindt het ook prima om lekker een dag aan het strand te vertoeven. Gezellige uitjes met vrienden en/of familie mogen ook zeker niet ontbreken.

Sinds 2017 ben ik lid van het CDA en de afgelopen raadsperiode was mijn eerste periode in de lokale politiek. Als kersverse politicus en lijsttrekker van CDA Ridderkerk heb ik de afgelopen vier jaar heel veel ervaring opgedaan. Een mooie ervaring waar ik met veel plezier een vervolg aangeef.

Ik voel me echt thuis bij het gedachtegoed van het CDA, we zullen het met z’n allen moeten doen waarbij mensen met al hun verschillende eigenschappen, vaardigheden en kennis een samenleving moeten vormen. Als raadslid wil ik gaan voor deze samenleving, met al die verschillende mensen waar we samen de toekomst mee in kunnen.

Het is mooi om het gedachtegoed verder uit te dragen en ik ga hier ook graag het gesprek over aan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.