21 februari 2023

Column

Doe je mee?

We zien in de politiek vandaag de dag steeds meer polarisatie doordat politici elkaar een vlieg afvangen en elkaar de maat proberen te nemen. Het vertrouwen in de politiek zakt daardoor enorm, bij sommige mensen is dit zelfs nul. Maatschappelijk zie je dit terugkomen en een mening wordt snel weggezet als extreem links of rechts. Wij van het CDA menen dat we het samen moeten rooien in deze maatschappij, voor elkaar moeten zorgen, dat we respectvol zijn naar elkaar toe en dat verschillende meningen er mogen zijn.

CDA wordt vaak weggezet als saai of oubollig: er is inderdaad veel vergrijzing onder de leden. Maar er zijn gelukkig ook veel jongeren, nu ook in diverse commissies, met verantwoordelijkheidsgevoel die zich aangetrokken voelen tot een middenpartij waarbij iedereen meetelt. De waarheid ligt niet op links of op rechts maar volgens mij altijd in het midden.

Als nieuwe voorzitter van CDA Voorne aan Zee wil ik mij samen met het bestuur inzetten om vertrouwen te herstellen in het openbaar bestuur en om meer mensen maatschappelijk te betrekken. Dit aan de hand van ons programma, deze is te lezen op onze website. We willen aansluiting zoeken bij alle mensen in de woonkernen in ons mooie Voorne aan Zee.

Ik wil u oproepen om dit samen met ons te realiseren of u nou lid bent bij het CDA of niet. Spreek mensen aan, wees actief in uw omgeving en kijk naar elkaar om! Doe je mee?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.