17 november 2023

Column Niels Labree

Verfrissend, zo heb ik mijn eerste maanden bij CDA Voorne aan Zee ervaren. Sinds mei 2023 draai ik achter de schermen mee bij het CDA. Ik voel mij erg thuis bij de standpunten en heb mij daarom ook aangesloten bij het CDA Voorne aan Zee. Ik ben vanaf jongs af geïnteresseerd in de landelijke en regionale politiek. In de afgelopen jaren heb ik de politiek wel zien veranderen. Ik zag helaas hoe het in de politiek steeds meer om de persoon en het minder over inhoud ging.

Maar in de afgelopen maanden is dit beeld over de politiek gelukkig veranderd. Dit omdat ik in fractievergaderingen van het CDA heb gezien hoe het gelukkig wel over de inhoud ging. Tijdens de fractievergadering worden de raads- en commissievergadering van de gemeenteraad voorbereid. Gedurende de commissievergaderingen worden onderwerpen geïntroduceerd en spreken de commissieleden over de onderwerpen. Vervolgens wordt in de raadsvergadering de onderwerpen in de stemming gebracht en bepaald de gemeenteraad of zij akkoord gaan

Ik heb bij deze voorbereiding met eigen ogen kunnen ervaren hoe het CDA elk onderwerp met een open blik ingaat. Bij elk onderwerp komen namelijk de voors en tegens op tafel en worden daarnaast de bezwaren van onze inwoners meegenomen. Reacties via brieven en e-mails worden ook meegenomen in wat CDA over een onderwerp vindt. Ik merk dat er op deze manier altijd een goede afweging plaatsvindt over een onderwerp Dit gebeurt vaak met een goede discussie die eigenlijk altijd wel eindigt in een grappig moment, hierna is wel duidelijk hoe het CDA over een onderwerp denkt. Tenslotte wordt er ook nagedacht over de inbreng die het CDA heeft en of er nog vragen aan de wethouders gesteld moeten worden

De raads- en commissieleden hebben naast hun taak in de gemeenteraad ook nog een fulltimebaan. Hierdoor staan zij midden in de samenleving en dicht bij de inwoners. Ze kunnen hierdoor makkelijk contacten maken met onze inwoners. Ze weten hierdoor goed wat er speelt onder onze inwoners en hierdoor kunnen de gevoelens en gedachtes van onze inwoners meegenomen worden in de onderwerpen die spelen. Ik heb vaak gezien dat gevoelens en gedachtes van onze inwoners meegenomen worden. Zij bepalen wat wij van een onderwerp vinden.

Alle raads- en commissieleden verdienen hiernaast een compliment voor harde werk wat zij voor onze gemeente doen, tegenover maar met een kleine bijdrage.

Ik hoop dat ik u bij deze een leuk kijkje bij het CDA Voorne aan Zee heb kunnen geven. En mocht u nu zelf nog een opmerking of vraag hebben over een onderwerp dat bij u leeft. Stuur dat gerust een berichtje!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.