07 mei 2020

CDA roos voor moeders en vaders

Traditioneel is het CDA een dag voor Moederdag in het dorpscentrum om rozen uit te delen. Het mooie gebaar is ieder jaar een succes. De honderden witte rozen werden vorig jaar binnen een mum van tijd uitgedeeld. Door de coronamaatregelen kan het dit jaar niet plaatsvinden. Dan nu maar een keer symbolisch.

Fractievoorzitter René Zoetemelk: “Ons dorp draait voor een groot deel op de inzet van vrijwilligers en mantelzorgers. Juist nu zou een witte roos symbool staan voor de dank voor de inzet die we met elkaar doen om elkaar aandacht te geven en gezond te houden. Het is een zware tijd zeker ook voor moeders en vaders. Het op gang houden van een gezin is pittig maar denk eens aan moeders en vaders die geen bezoek kunnen of mogen ontvangen en de kracht vinden om in eenzaamheid deze tijd door te komen. Waardering daarvoor is belangrijk. Nu we als CDA niet fysiek aandacht kunnen geven aan de waardering voor hun inzet en hun doorzettingsvermogen dan maar symbolisch. En wie weet zijn we rond Vaderdag weer zover dat we ook daar actief aandacht aan kunnen besteden. Vorig jaar deelden we groene frisbees uit. In het kader van sporten op meer dan 1,5 meter nu ook een goede actie.”

Voorschotenaren die zich willen inzetten voor de toekomst van Voorschoten zijn bij het CDA, meer dan welkom. “Over twee jaar zijn er weer verkiezingen. Het CDA maakt zich weer op om te zorgen voor een verkiezingslijst met actieve Voorschotenaren. Dorpspolitiek is leuk en buitengewoon leerzaam. Het besturen van een dorp vraagt actieve en leergierige mensen. Binnen het CDA bestaan allerlei mogelijkheden om via opleidingen en trainingen te groeien naar bestuurlijke functies. Op de CDA-website staat veel informatie over onze activiteiten en contactgegevens.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.