René Zoetemelk

Fractievoorzitter

Ik stel me graag aan u voor. Ik ben een geboren en getogen Voorschotenaar en ik besef wat een geluk ik heb dat ik hier mag wonen en het raadswerk mag doen. In 2011 ben ik tussentijds raadslid geworden. In 2014 stond ik op nummer 2 op de CDA lijst. Vlak daarna ben ik fractievoorzitter geworden. In 2018 mocht ik lijsttrekker zijn voor het CDA.

Ondanks de vele veranderingen is het dorpse karakter van Voorschoten gebleven. Met de CDA-fractie zet ik mij in ervoor te zorgen dat Voorschoten een zelfstandig gemeente blijft. Dat biedt namelijk de beste kans het groene en open karakter van Voorschoten te bewaren. Voorschoten heeft een sterk verenigingsleven, mooie voorzieningen, een gezellig dorpscentrum met leuke winkels en de weekmarkt. De gemeente doet veel taken, zoals zorg, verkeer, veiligheid, dienstverlening aan burgers en bedrijven. Alleen met een goed financieel beleid kunnen we de hoge woonkwaliteit behouden. Daarbij beheren we een begroting van rond de 60 miljoen euro. We hebben rond 2016 hard gewerkt en veel klappen moeten opvangen om financieel de zaak weer op orde te brengen. Nu is het zaak om als oppositiepartij onze controlerende taak goed uit te oefenen. We knokken voor onze voorzieningen en staan voor ons maatschappelijk middenveld. Voorschotenaren die zich vrijwillig inzetten voor ons welzijn bepalen de kwaliteit van onze gemeenschap. De vele vrijwilligers en enthousiaste Voorschotenaren maken dit bruisende dorp tot wat het is; een heerlijkheid om te wonen, te werken en te verblijven.

Het raadswerk verricht je naast je dagelijkse werkzaamheden. Na 23 jaar gewerkt te hebben bij de Politie als Personeelsmanagementadviseur heb ik nu een communicatiebedrijf dat onder andere teksten, fotografie en videoproducties verzorgt. Daarnaast geef ik communicatieadviezen. Ik ondersteun vanuit mijn bedrijf zoveel mogelijk organisaties en festiviteiten.

René Zoetemelk
06 42547722
renezoetemelk@casema.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.