Willem Snoeker

Voorzitter

Mijn naam is Willem Snoeker en ben in 1954 in Leiden geboren alwaar mijn ouders een glastuinbouwbedrijf hadden, dat is voortgezet door mijn oudste broer. Ik woon inmiddels ruim 47 jaar in voorschoten. Ben getrouwd met Petra en heb drie kinderen die het thuisfront inmiddels hebben verlaten. Sinds 13 oktober 2020 ben ik voorzitter van het CDA-bestuur in Voorschoten.

In mijn werkzame leven heb ik ruim 40 jaar gewerkt in de verzekeringsbranche en dan met name in de agrarische sector, waarvan de laatste 26 jaar als sectormanager glastuinbouw. Een veelzijdige functie, waarin ik heb mogen samenwerken met heel veel mensen uit een groot netwerk (zoals agrarische ondernemers, toeleveringsbedrijven, overheidsinstanties, onderwijs, onderzoeksinstellingen) Daarbij heb ik ook bestuursfuncties bekleed in diverse besturen. Steeds met het doel om te komen tot samenwerking in risico-beheersing op het gebied van onder meer technologie en de veranderende weersomstandigheden, zoals stormen, hagel, droogte en extreme neerslag (klimaatverandering). In goede samenwerking met diverse partijen heb ik steeds als uitgangspunt het belang van de Nederlandse glastuinbouw en een verantwoorde toekomstgerichte maatschappij voorop heb gesteld. Een verantwoorde toekomst waarbij diverse maatschappelijke aspecten en duurzaamheid in de brede zin van het woord centraal hebben gestaan.

Mijn belangstelling voor de uitgangspunten van het CDA is er altijd geweest, maar mijn werk kende lange werkdagen en lieten niet toe om daadwerkelijk nog voldoende tijd te besteden aan andere onderwerpen, zoals het CDA.

Ik wil mij graag inzetten voor een CDA Voorschoten met een activering in de interactie van de CDA leden enerzijds en de fractie. Oftewel CDA-leden dus meer betrokken maken bij de ontwikkelingen in Voorschoten. Het is immers belangrijk dat CDA-leden kunnen aangeven hoe zij een Voorschoten in de (nabije) toekomst voor zich zien vanuit de grondbeginselen van het CDA.

Ik ben van mening dat dit van belang is voor de CDA-fractieleden. Dit zal hen helpen in hun positionering binnen de gemeenteraad. Hoe dat verder gestalte te geven? Dat moeten we samen gaan doen. Samenwerken is voor mij altijd een centraal thema geweest waarin ik niet alleen geloof, maar ook vanuit mijn werkzame leven de bevestiging heb gekregen in de realisatie van doelstellingen.

Willem Snoeker

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.