18 juni 2023

CDA Voorschoten vraagt aandacht voor samen spelen op Vaderdag

Op een hete zaterdag in Voorschoten deelden de leden van CDA Voorschoten een kleine verrassing uit aan iedereen die voorbij liep. Op 18 juni is het Vaderdag geweest. En net als ieder jaar wenst het CDA Voorschoten ook nu alle vaders een hele fijne Vaderdag toe. Leden stonden in het centrum en bij het winkelcentrum Noord-Hofland.

Dit jaar deelden de leden een kaartje uit met daarbij een sleutelhangertje van een voetbal. Daarmee wilde het CDA aandacht vragen voor samen spelen en samen zijn. Vaderdag is immers een mooi feest waar je met z’n allen thuis samen bent. Dat kan bij het eigen gezin of bij je eigen ouders. De verrassing leidde tot diverse gesprekken met mensen op straat.  

Het sleutelhangertje was ook een knipoog naar samen sporten. Het CDA wil graag meer aandacht voor sporten in Voorschoten. De partij vindt het belangrijk dat verenigingen de ruimte krijgen zoals de IJsclub, Voorschoten ’97 en alle andere prachtige verenigingen die Voorschoten rijk is. Nu het weer beter gaat met de financiën van de gemeente vindt de partij het belangrijk dat ook de verenigingen hier concreet iets van merken.

De bewoners konden de kaart met sleutelhanger wel waarderen. Met een brede lach namen veel Voorschotenaren het aan. “Leuk om papa morgen mee te verrassen”, was de reactie van een jongen die het kaartje aannam.

CDA-Voorzitter Willem Snoeker benadrukt hoe belangrijk hij dit soort momenten vindt: “Als CDA willen we dichtbij de mensen staan. We zitten niet in het gemeentehuis, maar juist ook daar buiten, op straat. Want uiteindelijk doen we het voor de mensen hier.”

Aandacht voor sport en een attentie voor alle vaders, dat was het doel. Snoeker en het CDA kijken terug op een geslaagde actie. Of papa nou de sterspeler thuis is of de laatste man: Vaderdag vier je als team, samen thuis.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.