09 februari 2022

Eerste pareltje van Voorschoten door CDA Voorschoten uitgereikt aan Sjaak Spann voor al zijn inzet voor het activiteitencentrum Alettahof.

Voorschoten kent bijzondere mensen die in hun vrije tijd belangeloos anderen helpen. Tijdens deze verkiezingen reikt CDA Voorschoten tien pareltjes uit aan mensen die anderen in ons dorp helpen. Ieder pareltje maakt op eigen manier ons dorp nog een stukje mooier. Wij zijn trots op die pareltjes in ons dorp. Deze keer is het pareltje voor Sjaak Spann.  

Tijdens de coronapandemie is meer dan ooit gebleken dat het verenigingsleven essentieel is voor onze samenleving. De vereniging Noord-Hofland levert al bijna 40 jaar een bijdrage aan de sociale samenhang en leefbaarheid van ons dorp. Dat doen ze in het bijzonder in de wijk Noord-Hofland. De activiteiten in het activiteitencentrum zijn niet een doel op zich maar vooral een middel om mee te doen en elkaar te ontmoeten. Zo is er speciaal voor jongeren een  Walk-In. Daarin worden ze allerlei activiteiten ondersteund als er iets aan de hand is. Ook zijn er meerdere activiteiten voor ouderen zoals het Seniorencafé.

De vereniging Noord-Hofland werkt met veel vrijwilligers. Sjaak Spann is als één daarvan de drijvende kracht achter deze mooie vereniging.  Vijftien jaar was hij voorzitter en ook nu nog maakt hij deel uit van het bestuur. Hij bereidt de activiteiten in het centrum zijn voor, verzorgt de inkoop, regelt het klein technisch onderhoud. Ook voor de wekelijkse schoonmaak van het gebouw draait hij z’n hand niet om. Dat alles doet hij niet alleen maar samen met vele anderen.  Zonder de inspanning van mensen zoals Sjaak kan het activiteitencentrum Alettahof niet bestaan. Wij zijn trots op zulke mensen en daarom krijgt hij van ons een boek met Voorschotense verhalen. Dat boek is geschreven door Jan Sloof.

Een pareltje voor de V van Verenigingen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.