26 april 2023

Hubert Schokker voorgedragen als nieuwe wethouder van Voorschoten

De CDA in Voorschoten draagt de heer Hubert Schokker voor om de vrijgekomen wethouderzetel van René Zoetemelk in gaan nemen.

Hubert Schokker heeft veel bestuurlijke ervaring. Momenteel is hij nog fractievoorzitter en raadslid in Wassenaar, waar hij van 2018 tot en met 2022 ook wethouder was.

Hij is al bezig zich voor te bereiden op de nieuwe portefeuille in Voorschoten, waar onder andere de openbare ruimte, sporten en maatschappelijke ondersteuning (WMO) in zit.

Hoewel hij voorlopig nog buiten de gemeente woont, zal hij dagelijks in Voorschoten aanwezig zijn om samen met de collega-wethouders,de Raad en de inwoners de vele Voorschotense uitdagingen aan te gaan.

Ik vind het een grote eer dat ik voorgedragenword als wethouder van de gemeente Voorschoten. Een prachtige gemeente die ik al van jongs af aan goed ken. De afstand vanuit mijn woning in Wassenaar is prima te doen op de fiets en ik ga liever persoonlijk met mensen in gesprek, dan dat ik dat digitaal doe”, zo stelt Hubert Schokker.

De CDA-fractie is blij met zijn kandidatuur en ziet in Hubert Schokker een wethouder die doortastend en constructief is met een verbindende instelling .

Wanneer de gemeenteraad in mei 2023 instemt met zijn benoeming zal hij zich direct gaan inzetten voor Voorschoten en alle inwoners.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.