28 februari 2022

Uitreiking pareltje voor de V van Verduurzaming aan Anita van Hoeve

Anita van Hoeve ontvangt van CDA kandidaat-raadslid Ronald Lockhorst een pareltje voor de V van Verduurzaming vanwege haar inzet voor de wereldwinkel in Voorschoten.

De Wereldwinkel Voorschoten is een kleine winkel in het centrum van Voorschoten, die in 1994 op initiatief van het werelddiaconaat van de protestantse kerk is opgericht. De wereldwinkel Voorschoten draait op een grote groep vrijwilligers die zich op een actieve manier willen inzetten voor de eerlijke handel in de wereld. Het doel van Wereldwinkel Voorschoten is om meer aandacht te vragen voor fair trade. Het gaat dus niet om de winst.

CDA Voorschoten heeft veel waardering voor de Wereldwinkel en vergelijkbare initiatieven vanuit de samenleving. Wij moeten de wereld om ons heen verstandig gebruiken, in stand houden of verbeteren. Niet alleen voor onszelf maar ook voor onze kinderen. We zien de wereld niet als ons eigendom, waarmee we kunnen doen wat we willen, maar willen er goed voor zorgen. Dat noemen we rentmeesterschap. Het CDA heeft zich voor ingezet dat Voorschoten een Fair Trade Gemeente is.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.