20 januari 2023

Warm welkom bij het CDA

Terwijl 's-avonds buiten de eerste sneeuw viel was het binnen ouderwets gezellig tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst en ALV van het CDA Zoetermeer.

Vanuit de gemeenteraadsfractie viel te beluisteren dat het anders is in de nieuwe coalitie, maar ook wel heel leuk. In het nieuwe jaar kun je op gezette tijden meedoen, als de fractieleden hun deur open zetten. Wethouder Ingeborg ter Laak is maar wat gelukkig dat de turbulentie rond het voortbestaan van het ziekenhuis in Zoetermeer is gaan liggen. Ze heeft haar netwerk in politiek Den Haag ten volle aangesproken om het tij te keren. En met succes! We mogen trots op haar zijn.

We staan stil bij het verschil tussen bestuurder zijn en volksvertegenwoordiger. Dat geeft soms dilemma's. Moet je dan kiezen voor de vertrouwde lijn van gemaakte politieke afspraken, of is er toch nog ruimte te vinden om te luisteren naar de behoeften van mensen in de stad. Dat speelt bij bouwopgaven, en ook op andere dossiers.

Onze raadsleden ontvangen regelmatig voorstellen om een standpunt over in te nemen, en zijn nieuwsgierig naar de mening van de mensen waar deze besluiten over gaan. Of het nu gaat om jeugd, om woningnood, om veiligheid in het verkeer of om de toegankelijkheid van winkels en voorzieningen, zij horen graag wat u belangrijk vind.

Spreekt het je aan hierin mee te denken over vragen in onze stad, dan is er goed nieuws. Laat van je horen... en dan maken onze raadsleden Veronique en David graag een afspraak met je. Onze commissieleden Fred en Charlotte staan ook klaar met een luisterend oor. 

Op de nieuwjaarsbijeenkomst van het CDA Zoetermeer bleef het lang gezellig. Dank aan De Kapelaan voor jullie gastvrijheid.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.