Betaalbaar onderwijs

De beste toekomst begint bij betaalbaar onderwijs

Als vader of moeder wil je het beste voor je kind. Een goede toekomst begint bij het halen van een diploma. Als geinspartij staat het CDA achter ouders die het beste willen voor hun kind. En achter jongeren die het beste uit zichzelf willen halen. Of het nu MBO, HBO of universiteit is. Het maakt niet uit.

We hebben iedereen nodig. Van dokter tot dierenverzorger en van verpleger tot techneut. Maar is een diploma voor uw kind nog wel te betalen? Drie jaar geleden werd namelijk het leenstelsel ingevoerd. Studenten moesten hun studie helemaal zelf gaan betalen. Studiefinanciering verdween. Geld lenen kwam ervoor in de plaats. Het CDA vindt dat een boete op je best doen. Heb je niet genoeg geld? Dan heb je pech.

Je start je leven met tienduizenden euro's aan studieschuld. Dat is onrechtvaardig en geeft een heel fout signaal aan onze kinderen: Wie op school hard werkt, wordt gestraft.

Als gezinspartij kiest het CDA voor een andere koers. Wij stimuleren jongeren liever om een mooi diploma te halen. Dat geeft de beste kans op werk en zekerheid. 

En wat goed is voor onze kinderen, is goed voor onze stad. Jongeren die nu een eigen huis willen in Zoetermeer, moeten lang wachten. Dat duurt ze vaak te lang. Daarom verhuizen ze naar een andere stad. Het CDA vindt dat jongeren zich thuis moeten kunnen voelen in Zoetermeer. Zo houden we Zoetermeer levendig en leefbaar.

CDA-plan

Een #Zoetermeerbeurs voor ieder kind. Blijf je tijdens je MBO/HBO of universitaire studie in Zoetermeer wonen en haal je je einddiploma? Dan krijg je 25% van je collegeld (of schoolgeld) vergoedt. Wij willen dat jongeren hun studie afmaken.

Meer huurwoningen bouwen voor jongeren onder 25 jaar. Nieuwe huizen, maar ook bouwen we nog meer kantoren om tot jongerenwoningen. Zoetermeerse jongeren krijgen voorrang op een woning in hun stad

Flyer Betaalbaar onderwijs kant 1

Flyer Betaalbaar onderwijs kant 2

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.