Wim van der Hulst

Commissielid

Ik ben Wim van der Hulst. Ik ben 60 jaar. Ik woon in Valkenswaard. Ik ben getrouwd en vader van drie volwassen zonen, waarvan er nog twee thuis wonen. Dat ze nog thuis wonen vind ik gezellig! Tegelijkertijd is dit ook triest, omdat er geen voor hen betaalbare woonruimte is.

In het dagelijks leven werk ik bij waterschap Aa en Maas aan waterkwaliteit. Als ambtenaar. Verder vind ik politiek leuk, toertochtjes met de racefiets en tennis. Ik ben opgegroeid op een tuinbouwbedrijf en voel daardoor affiniteit met de landbouw. Ik neem graag verantwoordelijkheid en wil graag waterdoelen bereiken. Daarbij is voor mij belangrijk de manier waarop. “Vrijwillig” en “samen” spreken me aan. En ook “redelijkheid” en “aanvaardbare kosten”

Waar wil ik aan werken? Bij hevige buien in Valkenswaard bleef er de laatste jaren water op straat staan, en dit ook bij woningen naar binnen kwam. Gemeente en waterschap pakken dit aan, maar dit is nog niet klaar! Iets minder zichtbaar is dat bij droogte zoals in de zomer van 2022 je droge sloten ziet, en bijna dode bomen. Wat je daaraan kunt doen, wil je doen. Maar alle droogteschade voorkomen lukt niet.  Verder willen we geen vervuilde Dommel. Ik ga ervoor dat het waterschap het rioolwater nog beter zuivert op bijvoorbeeld geneesmiddelen. Tot slot: Het waterschap heeft de kanovaart wegens sterfte van waterplanten in 2022 stilgelegd. Het is twijfelachtig of dat wat met de kano’s te maken had. Leg niet te snel stil; water is ook om van te genieten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.