Anna Hendrikse

Raadslid, Kandidaat

Tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen kunt u weer op mij stemmen. Waarom? Kortgezegd: dierenwelzijn, sport en bewegen, een schoon Assen zonder zwerfafval en nare planten.

Ik zet mij in voor de komst van een dierenwelzijnsbeleid in Assen. Dit is er namelijk nog niet. Overlast van dieren moet op tijd op een diervriendelijke manier aangepakt worden. De gemeente moet hierin leidend zijn, zodat het ook daadwerkelijk diervriendelijk gebeurd en dat mensen dus niet hierin zelf dierenonvriendelijke initiatieven gaan nemen. Helaas is dit laatste gebeurd op het Koopmansplein met duiven.
Als trotse hondenbezitter wandel ik graag door de buurt. De komst van een hondenspeeltuin in Marsdijk is een groot succes. Daarom wil ik mij graag de komende vier jaren inzetten dat er een hondenspeeltuin in elke wijk komt. Honden kunnen hier veilig en zonder overlast van anderen rennen.
Als vrijwilliger bij een kinderboerderij heb ik mij ingezet voor de komst van een konijnenbult. Dieren horen niet in hokken. Het is mooi om te zien hoe interessant mensen dit vinden als ze er langs wandelen. Kinderen én volwassenen leren daar zo veel van. Daarom vind ik dat er meer geld naar kinderboerderijen moet, zodat kinderboerderijen meer mogelijkheden krijgen om actief aan de slag te gaan met dierenwelzijn.

Zelf sport ik elke dag en beweeg ik veel. Bewegen is goed voor lichaam en geest. Onze gemeente moet nog meer stimuleren dat inwoners lekker naar buiten gaan of elders gaan bewegen.

Ook zet ik mij in voor een schoon Assen zonder zwerfafval. Daarvoor moeten er meer prullenbakken bij bankjes worden geplaatst en deze moeten op tijd worden geleegd. Als een prullenbak vol is, dan waait het afval er uit en wordt het alsnog zwerfafval. Helaas zie ik nog geregeld dat onze mooie gemeente op deze manier onnodig wordt vervuild. Met familie ruim ik al jaren zwerfafval op. Eerst pakten we het op met de hand, maar dit is vies en kan leiden tot wonden. Daarom heb ik toen een prikstok geregeld bij de gemeente. Ik vind dat elke inwoner die zwerfafval wil opruimen een gratis prikstok moet kunnen ophalen. Daarom wil ik ervoor zorgen dat dit mogelijk wordt.

Tot slot wil ik ervoor zorgen dat alle reuzenberenklauwen in onze gemeente worden verwijderd en dat de gemeente de Japanse Duizendknoop actief bestrijdt. Deze rukt helaas op en straks groeit deze nare plant in onze tuin.

Vind u deze onderwerpen ook belangrijk? Stem dan op mij!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.