04 maart 2018

CDA Assen op werkbezoek bij de Johan Willem Frisokazerne in Assen 21-02-2018

Wat een bijzondere dag. Wat een informatieve dag en wat een openheid in het gesprek. Doel van het werkbezoek was kennismaken, inzicht, verbinding en vooral: wat kunnen we voor elkaar betekenen.

Op een openhartige wijze hebben we kennis mogen maken met “School Noord”. Hier werd het CDA thema Assen MBO stad warm onthaald. Verbindingen leggen met de ROC’s en lokale bedrijven en organisaties om elkaar te ondersteunen en mensen te binden aan de regio.

Een bezoek aan een generale repetitie van de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” kon niet ontbreken. Profesionele conservatorium muzikanten tonen hun passie. Ook bij deze goep wordt de verbinding met Assen gekoesterd en wordt graag bijgedragen aan de regionale samenleving.

Defensie zoekt altijd naar samenwerking. Recentelijk met De Dienst Vervoer en Ondersteuning van Justitie. Inmiddels is deze dienst, met nevenvestigingen aan de Borghstee en aan de Lonerstraat, ook op het terein gevestigd

Na de lunch gaf de manager van “Matlog” of wel Materieel en logistiek zicht op het onderhoud van rollend materieel. Ook hier kwamen de achterstanden in vernieuwing en de wijze waarop dagelijks moet worden geïmproviseerd aan de orde. De bezuinigingen hebben hun zware invloed gehad en het duurt nog jaren voordat de gevolgen weer zijn opgelost.

Sport is voor de organisatie van groot belang.  Voor inzet binnen en buiten de landsgrezen zijn fitte en goed opgeleide mensen nodig. Wij spraken met zeer gemotiveerde medewerkers.

De sportsectie zet binnenkort de schouders onder een grootscheepse vernieuwing van de accommodatie. Goed doordachte plannen die zullen leiden tot een nog betere opleiding.

Tot slot kregen wij een presentatie van de Asser commandant van 13e Luchtmobiel. Het knelpunt van de werving van nieuwe militairen wordt door hem en zijn mensen voortvarend en op een voor Defensie geheel nieuwe wijze opgepakt. Kenmerk: praktische aanpak, snelheid en een zeer persoonlijke benadering. Kijk hiervoor naar het project Falcon Legion.

Bij de afsluiting is afgesproken dat JWF en CDA Assen de komende jaren contact houden en samenwerken. Bestuurlijk Assen kan deze grote werkgever prima ondersteunen in hun werk. Assen is en blijft een garnizoensstad.

CDA realiseert zich, en heeft dat ook uitgesproken, dat deze samenwerking niet alleen in campagnetijd of in tijden van dreigende sluiting van belang is. Scholing en de aansluiting bij werkgevers en organisaties vraagt om een nieuwe vorm van samenwerken. Die basisgedachte wordt door Defensie en CDA van harte gedeeld.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.