07 november 2020

CDA Drenthe blij met kandidaten Twee Kamer 2021

Zojuist maakte het CDA partijbestuur de kandidatenlijst bekend voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021. Vanuit Drenthe staan twee vrouwen op verkiesbare plekken waar Drenthe trots op kan zijn. Agnes Mulder (47) uit Assen en Eline Vedder (41) uit Ruinerwold. Samen vormen zij een sterk duo.

Agnes Mulder heeft veel ervaring in de politiek. Ze woont in Assen en is de afgelopen 8 jaar actief als Kamerlid. Eerder was ze Statenlid in Drenthe en fractievoorzitter van het CDA Assen. Ze heeft een flinke sprong gemaakt en staat op plek 8 op de kandidatenlijst. In haar portefeuille zit klimaat, energie, grondstoffen, het gasdossier, mijnbouw en het Noordzeeakkoord. “Deze mooie plek voelt als blijk van waardering en daar ben ik dankbaar voor. Ik voel me tot op het bot gemotiveerd om mij de komende jaren voor onze provincie in te zetten”, aldus Agnes Mulder.

Eline Vedder, op dit moment Statenlid in Drenthe, is een ambitieuze nieuwkomer op plek 23 van de kandidatenlijst. Ze staat vooral voor de regio en de landbouw. “Ik maak me onder andere hard voor een gewaardeerde landbouwsector, een sterk platteland en voorzieningen voor jongeren”, aldus Eline Vedder. “Ik heb het erg naar mijn zin als Statenlid en ben vanuit deze functie met veel mooie ontwikkelingen bezig. Toen ik een poosje geleden werd gevraagd door mensen in mijn omgeving of de Tweede Kamer niet wat voor mij zou zijn, moest ik hier wel even goed over nadenken. Ik heb besloten er voor te gaan, om ook landelijk me in te zetten voor beleid op basis van nuance, onderbouwing en een vleugje boerenverstand.”

Met deze kandidaten is Drenthe goed vertegenwoordigd in de Tweede Kamer. We wensen hen veel succes de komende maanden waarin campagne wordt gevoerd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.