10 december 2019

CDA stelt vragen over website Gemeente

CDA stelt vragen over gemeentelijke website 

Het CDA heeft voor de raadsvergadering van donderdag 12 december vragen aangekondigd over de gemeentelijke website www.hoogeveen.nl. De website is enkele weken terug vernieuwd, maar op de nieuwe site blijkt veel informatie te missen.

De zoekterm ‘Jeugdzorg’ levert één nieuwsbericht op, maar verder geen praktische informatie. En belangrijke documenten zoals de stadsvisie en het veelbesproken afwegingskader voor zonne-energie zijn helemaal niet te vinden via de zoekfunctie. De gemeentelijke website lijkt behoorlijk leeggeveegd te zijn en ook de vindbaarheid via google is een stuk minder geworden.

Volgens CDA-raadslid Peter Koekoek is dit behoorlijk vervelend voor inwoners die afhankelijk zijn van de openbare informatie op de site: ‘Ook als raadslid loop ik hier tegenaan, maar vaak heb ik dan nog wel andere kanalen waarlangs ik mijn informatie kan vinden. Voor inwoners ligt dit anders’. En dus moet dit volgens Koekoek zo snel mogelijk worden opgelost. Hij zal in de raadsvergadering daarom aan de wethouder vragen wat er is mis gegaan en hoe dit probleem wordt opgelost.

Aanvulling:
Naar aanleiding daarvan nam de redactie van Regionieuws Hoogeveen contact op met de CDA-fractie over de publicatie van het Torentje. Koekoek: 'Ook het Torentje staat niet meer op de gemeentelijke website. Er wordt alleen, ergens verborgen op de site (zie hier), verwezen naar het Torentje als medium om bekendmakingen te publiceren. Daar wordt niet gezegd dat er behalve bekendmakingen ook nieuws in het Torentje staan en daar wordt slechts gelinkt naar de digitale Hoogeveensche Courant (HC). Het gevolg hiervan is dat het Torentje dus niet meer te lezen is op onze eigen site, maar ook dat andere media dan de HC, moeilijker berichten over kunnen nemen van het Torentje en de verspreiding daarvan dus minder wordt. Ook hierover wil ik donderdag een vraag stellen bij mijn vragen over de gemeentelijke website.'

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.