Toelichting jongerenstandpunten

“De zolder van mijn ouders is geen huis” Wij willen een betaalbare woning voor iedereen!

Net als jullie vindt het CDA Hoogeveen het belangrijk dat iedereen een betaalbare, prettige plek heeft om te wonen. Een prettige plek om te wonen is nodig om van je huis een thuis te maken, om je te kunnen ontplooien en om keuzes te maken die passen bij de manier hoe jij je leven wilt vormgeven. Of je nu in het centrum van Hoogeveen wilt wonen, omdat je houdt van de gezelligheid van de stad of dat je liever in een van de omliggende wijken of dorpen woont dicht bij je familie of vrienden. Wij vinden dat een passende woning voor iedereen met een woonwens mogelijk moet zijn.

Om dit te bereiken wil het CDA Hoogeveen onder andere dat er meer bouwlocaties beschikbaar komen voor woningbouw, bijvoorbeeld aan de randen van de dorpen. Daarnaast moet er een aanbod zijn van huur- en koopwoningen, zodat jij kan kiezen wat het beste past bij jouw situatie. Verder willen we onderzoeken welke lege panden gedeeltelijk of geheel kunnen worden omgebouwd tot woningen, want aan lege winkel- en kantoorpanden heeft niemand iets aan. Tot slot moet het aanvragen van vergunningen om te bouwen of te verbouwen eenvoudiger worden gemaakt, waarbij alle inwoners kunnen zien wat de status van hun aanvraag bij de gemeente is. Daarvoor zien we een 'Track & Trace'-systeem, net als bij de postpakketten, wel zitten.

“Het houden van een evenement moet een feestje blijven!” Wij willen meer ruimte voor evenementen!

Muziekweekend Pesse, de Cascaderun, de Pulledagen en de feestweken in de dorpen, het is een kleine greep uit de gave lokale evenementen die in onze gemeente worden georganiseerd. Ze maken onze gemeente bruisend voor jongere en oudere inwoners. De organisatie is vaak in handen van betrokken inwoners en ondernemers die zich graag inzetten voor de samenleving! Daar zijn wij als CDA Hoogeveen trots op!

Toch zijn evenementen niet altijd makkelijk te organiseren door allerlei papierwerk. CDA Hoogeveen wil daar verandering in brengen: we willen initiatiefnemers helpen lokale evenementen makkelijker mogelijk te maken, zodat in onze gemeente nog meer te doen is! Of het nu een klein of een groter evenement betreft, het houden van een evenement moet een feestje blijven! En dat is gaaf, niet?

“Ook wij houden van winnen!” Daarom zijn goede sportvoorzieningen belangrijk!

Net als jullie vindt CDA Hoogeveen sport belangrijk, juist voor jongeren: sport is gezond en verbindt. Als team ga je voor het beste resultaat in de wedstrijd om vervolgens de overwining te vieren in de kantine. Daar houden we van! We zijn trots op alle mooie sportvoorzieningen in onze gemeente, waaronder de atletiekbaan van HAC en het Activum.

CDA Hoogeveen wil dat de sportvoorzieningen goed onderhouden worden. Zo was het hockeyveld van de Hoogeveense Hockeyclub (HHC) aan vervanging toe. We hebben dan ook ingestemd met het aanleggen van een modern waterveld, zodat jongeren in onze gemeente kunnen blijven hockeyen! 

Juist in de dorpen is goed onderhoud van sportvoorzieningen belangrijk. Het houdt een dorp leefbaar. We vragen dan ook telkens aandacht voor de sportvoorzieningen in dorpen. Dat blijft, samen met de inwoners van de dorpen, onze aandacht houden!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.