Een goed leven voor jongeren in de gemeente Hoogeveen.

Een veilige leefomgeving

In de gemeente Hoogeveen moeten alle jongeren veilig kunnen opgroeien. Thuis, op school en in de buurt. Veiligheid is een basisvoorwaarde om jezelf goed te kunnen ontwikkelen. Onderzoek heeft uitgewezen dat jongeren die opgroeien in een veilige omgeving later flexibeler zijn bij het oplossen van problemen en beter met stress om kunnen gaan. Gelukkig ervaren de meeste jongeren in onze gemeente een prettige jeugd. Helaas gaat het ook nog vaak niet goed, dit kan komen door allerlei omstandigheden. Wij willen dat de gemeente doet wat nodig is om de omstandigheden te verbeteren, zodat het thuis weer veilig is.  

 

Goed onderwijs
Goed onderwijs gaat uit van bepaalde normen en waarden, is gericht op de autonomie van leerlingen en op het samenwerken. Goede leraren hebben oog voor kinderen en laten hen leren door onder andere zelf te ontdekken. Het gaat niet alleen om het effectief aanleren van kennis en vaardigheden, maar ook het vormen van jongeren tot zelfstandige, zelfverantwoordelijke personen. Het is belangrijk dat de scholen in onze gemeente de kwaliteit van hun onderwijs goed bewaken en voortdurend verbeteren. Toekomstbestendig levensbeschouwelijk onderwijs vinden wij erg belangrijk. We volgen alle ontwikkelingen op de scholen dan ook nauwlettend!

Diverse sportvoorzieningen
Net als jullie vindt CDA Hoogeveen sport belangrijk, juist voor jongeren: sport is gezond en verbindt. Als team ga je voor het beste resultaat in de wedstrijd om vervolgens de overwining te vieren in de kantine. Daar houden we van! We zijn trots op alle mooie sportvoorzieningen in onze gemeente. Sportvoorzieningen moet goed onderhouden worden. Juist in de dorpen is goed onderhoud van sportvoorzieningen belangrijk. Het houdt een dorp leefbaar. We vragen dan ook telkens aandacht voor de sportvoorzieningen in dorpen.

Een prettige baan

Op een bepaald moment mag je werken; een bijbaan, vakantiebaan of direct een vaste baan. Belangrijk is dat de omstandigheden goed zijn als je start op de arbeidsmarkt. Jongeren willen niet alleen lekker geld verdienen en nieuwe sociale contacten opdoen. Ze vinden het ook belangrijk dat ze uitdaging hebben, waardevol werk doen en kunnen bijdragen aan de samenleving. CDA Hoogeveen wil dat de omstandigheden in onze gemeente voor werkende jongeren goed zijn. Werken is leuk!

Leuke evenementen

Muziekweekend Pesse, de Cascaderun, de Pulledagen en de feestweken in de dorpen, het is een kleine greep uit de mooie lokale evenementen die in onze gemeente worden georganiseerd. Ze maken onze gemeente bruisend! De organisatie is vaak in handen van betrokken inwoners en ondernemers die zich graag inzetten voor de samenleving. Daar zijn wij als CDA Hoogeveen trots op! Wij willen initiatiefnemers helpen lokale evenementen makkelijker mogelijk te maken, met minder administratie en gedoe, zodat in onze gemeente nog meer te doen is. Het houden van een evenement moet een feestje blijven!

Een eigen woonplek

Net als jullie vindt het CDA Hoogeveen het belangrijk dat iedereen een betaalbare, prettige plek heeft om te wonen. Een prettige plek om te wonen is nodig om van je huis een thuis te maken, om je te kunnen ontplooien en om keuzes te maken die passen bij de manier hoe jij je leven wilt vormgeven. Of je nu in het centrum van Hoogeveen wilt wonen, omdat je houdt van de gezelligheid van de stad of dat je liever in een van de omliggende wijken of dorpen woont dicht bij je familie of vrienden. Wij vinden dat een passende woning voor iedereen met een woonwens mogelijk moet zijn.

Dat is wat wij willen. Met jou!

Meer informatie? Volg CDA Hoogeveen op Insta! @cda_hoogeveen

Of heb jij een goed idee?

Laat het ons weten via: [email protected]

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.