06 november 2019

Werkbezoek Politie Hoogeveen: een 'lokkertje!'

Werkbezoek Politie Hoogeveen; een 'lokkertje!'

Dinsdagavond (5 november 2019) werden geïnteresseerden vanuit de raad bijgepraat tijdens een werkbezoek bij de politie. Namens CDA Hoogeveen waren Klaas Kroezen en Kamiel Bertels aanwezig.

Zij kregen uitleg over het ontstaan en de werkwijze van het Afpakteam ZuidWest Drenthe, de samenwerking rondom de horeca bij het veilig uitgaan en de aanpak van ondermijning. Via een quiz op de telefoon kwamen we meer te weten over drugs en methodes om diefstal aan te pakken. Zo is er naast de lokfiets, ook de lok-televisie en zelfs een lok-kratje-bier...

Bij ondermijning kwamen o.a. de aspecten witwassen, prostitutie, synthetische drugs, vastgoedfraude en zorgfraude met PGB’s aan de orde. Vanuit CDA Hoogeveen werd aandacht gevraagd en aangegeven om desnoods de Algemene Plaatselijke verordening (APV) aan te passen zodat de eerste stappen van ondermijning al vroegtijdig en nog beter aangepakt kunnen worden.

Ook werd ingegaan en uitleg gegeven over het fenomeen lachgas wat de laatste tijd de kop opsteekt en hoe dit in Hoogeveen (en Zuidwest Drenthe) wordt aangepakt.

Het was een interessante bijeenkomst met veel waardevolle context. Dank voor de gastvrijheid en informatie!

#samenthuisinhoogeveen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.