30 november 2018

CDA Dronten wil meer scenario's op het collegevoorstel voor renovatie Gemeentehuis

Het voorstel van het college om voor de renovatie van het gemeentehuis zo maar even 24,9 miljoen euro uit te trekken ligt ons zwaar op de maag. Hoe is zo’n grote uitgave aan onze inwoners uit te leggen?

We staan achter het uitgangspunt dat het gemeentehuis toe is aan een grondige renovatie: wij willen ook een energiezuinig gebouw met een goed binnenklimaat, een gebouw dat past bij een ander werkconcept en betere dienstverlening.

Maar als CDA willen we er ook van overtuigd zijn dat elke euro goed besteed wordt. Dat zijn we verplicht aan onze inwoners.

Waar we voor de aankoop of verbouwing van een eigen huis een aantal weken, zo niet maanden de tijd nemen om alle keuzes goed te overwegen, vroeg het college ons binnen 10 dagen akkoord te gaan met een uitgave van tientallen miljoenen voor de renovatie van ons huis: het Huis van de Gemeente.

In tegenstelling tot coalitiepartijen VVD, LD en CU, die in de raad bereid waren het collegevoorstel te steunen, vragen wij ons af of dit de enige en juiste keuze is? We willen als Dronten niet in een rijtje van gemeenten genoemd worden, waar de kosten van een gemeentehuis flink duurder uitvallen.

Daarom hebben we als CDA-fractie in de raad een kritisch signaal afgegeven, dat we het voorstel van het college in deze niet konden ‘volgen’.

We zijn blij dat het college het signaal van het CDA serieus heeft genomen en de oppositiepartijen tegemoet komt: we zien met belangstelling uit naar de uitwerking van een aantal scenario’s voor de renovatie en zullen het proces kritisch blijven volgen.

Dinand Ekkel
Raadslid CDA Dronten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.