07 februari 2020

Geluidsoverlast van de provinciale Biddingringweg.

Als CDA-fractie hebben we in oktober 2019 actuele vragen gesteld over de geluidsoverlast van de provinciale Biddingringweg.

Er is goed nieuws voor een deel van de inwoners die overlast ondervinden: de Biddingringweg tussen de Elburgerweg en de Dronterweg krijgt geluidsreducerend asfalt en wordt daardoor stiller, zo meldde provincie Flevoland gisteren. Voor de heer Benning, die namens inwoners een zienswijze had ingediend, is dat mooi.

Voor inwoners die overlast ondervinden van het deel tussen De Wissel en de Elburgerweg biedt het geen soelaas, dit deel is eind 2019 net opgeknapt met gewoon asfalt. Ook voor die inwoners is er nog hoop, want de Provincie heeft een nieuwe telling/meting toegezegd.

Door onze vragen en de inspanningen van inwoners als de heer Benning is het onderwerp door VVD-wethouder Irene Korting de afgelopen maanden aanhoudend onder de aandacht gebracht bij de Provincie. De daadwerkelijke geluidsoverlast wordt nu een jaar lang door de provincie gemeten. Als eind 2020 uit die resultaten blijkt, dat ook bij andere woningen aan de Biddingringweg > 55 dB geluid wordt geconstateerd, zullen we provincie Flevoland vragen ook voor die woningen maatregelen te nemen.

Alle reden dus voor ons als CDA-fractie om vinger aan de pols te blijven houden. Wordt vervolgd als het aan ons ligt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.