19 juli 2023

Vasthouden aan maximaal twee gokhallen

In Lelystad zijn er twee partijen die interesse hebben in één van de twee vergunningen voor een gokhal: Kok Experience in het centrum en Circus Gran Casino in het Van der Valk hotel (zie link). Net nu de gemeente een keuze gaat vallen, deed Leefbaar dinsdagavond het voorstel het maximum van twee gokhallen te verhogen naar drie.

Voor de CDA-fractie is er geen reden nu het maximum van twee vergunningen te verhogen naar drie. Toen de gemeenteraad koos voor het maximum van twee was al bekend dat hierdoor sommige partijen zouden kunnen afvallen. Daarbij is het nu verhogen van het maximum, het wijzigen van de regels tijdens de wedstrijd. Wij vinden dat niet uit te leggen richting andere ondernemers.

Tot slot wil de CDA-fractie vasthouden aan het afgesproken maximum van twee gokhallen, omdat we gokken niet verder willen stimuleren. Gokverslaving heeft ernstige gevolgen voor gezinnen en relaties. Bijvoorbeeld, inwoners kunnen te maken krijgen met problematische schulden als gevolg van hun gokverslaving.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.