01 september 2020

Petitie N50

Petitie online voor de N50. Niet praten maar aan het werk!

Johan Goos, fractievoorzitter CDA vertelt:

"De N50 moet snel veiliger worden. Opnieuw was het raak met een ongeluk op de N50, deze keer bij de Eilandbrug. Vorige week waren er twee ernstige ongelukken waarbij 13 gewonden te betreuren waren op de N50. Hoeveel gewonden of doden moeten er nog meer vallen voordat er snel actie ondernomen wordt ? Onlangs werd bekend dat na veel getouwtrek eindelijk een pot van 10 miljoen euro is gevonden om het gedeelte van Kampen-Noord naar Kampen-Zuid te verbreden, maar pas in 2022-2024. en is niet genoeg. 

Ook dan is deze weg nog steeds onveilig gezien de vele ongelukken die er de afgelopen jaren zijn gebeurd. Wij willen afdwingen dat de N50 bovenaan de lijst komt van het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transpost (MIRT) voor 2021 van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

D e veiligheid van deze weg kan én moet morgen al worden gebruikt met matrixborden op meerdere plaatsen. Deze kun je van verre zien en ervoor zorgen dat bij een stremming van het verkeer automobilisten al vroegtijdig een signaal krijgen dat ze hun snelheid moeten minderen. Door het verkeer van de afgelopen jaren is deze weg een van de onveiligste wegen, dat laten de feiten van het aantal ernstige ongelukken zien. Het is tijd om actie te ondernemen! Of moeten er eerst nog meer ongelukken gebeuren?

Om de politiek in Den Haag wakker te schudden van de ernst, kunt u een signaal afgeven en hopelijk het verschil maken door deze petitie N50Petitie.nl te ondertekenen, die wij dan willen aanbieden aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat.

De petitie wordt door alle politieke partijen vanuit de Noordoostpolder ondersteund, wij hopen en verwachten uiteraard brede steun van inwoners vanuit de regio maar ook andere partijen kunnen de petitie ondersteunen en kunnen bij ons melden als mede ondertekenaar.

Spreek u uit. Teken deze petitie! "​​​​​​​

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.