Maayolein Goelema

Raadslid Commissie Samenlevingszaken

61 jaar adviseur kwaliteit en beleid | bewoner van het centrum van Emmeloord | buitenmens | vrijwilliger

Ik kies voor het CDA, omdat wij staan voor eigen verantwoordelijkheid en een vangnet bieden aan hen die dat nodig zijn. Dat maakt een sterke samenleving, waarin mensen zich verbinden en omzien naar elkaar. Een inclusieve samenleving daar geloof ik in!

Ik ben in 1961 als 6 weken jonge baby met mijn familie vanuit Hardenberg naar een boerderij in de Noordoostpolder verhuisd. Voor studie heb ik elders gewoond, maar door mijn huwelijk met Evert de Graaff hebben wij ons weer gevestigd in de NOP. We hebben drie zelfstandig wonende kinderen; onze dochters wonen in Emmeloord en onze zoon in Deventer.

In het dagelijks leven werk ik als adviseur kwaliteit en beleid bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Daarnaast ben ik lid van de klachtencommissie AVES. En als vrijwilliger doe ik op dit moment liever incidentele activiteiten dan een structurele inzet. 

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten, hardlopen, fietsen of op de golfbaan.

Het werken met en voor mensen vind ik belangrijk en inspirerend. Mijn insteek is dat de politiek dichtbij de inwoners staat. De overheid moet waarborgen dat de samenleving zich kan ontplooien. Een dosis fundamentele nieuwsgierigheid en goede vragen stellen maakt duidelijk wat echt belangrijk is. Het CDA is voor mij de partij die uitgaat van de kracht van de samenleving en een goede balans heeft in eigen verantwoordelijkheid en solidariteit.

Bekijk hier Maayolein haar filmpje.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.