van de wethouder - juli 2021

De raad is met reces, het college werkt nog even door. De hele zomer zijn we met minimaal twee leden aanwezig voor de dagelijkse zaken.
Het is wel rustiger voor ons. Hoewel het afgelopen jaar vooral bestond uit thuiswerken en beeldvergaderen. Dus echt druk was het niet. Weinig  naar buiten en onder de mensen. Gelukkig verandert dat nu. Zo mocht ik de opening doen van gasloos Nagele. Als u daar interesse in heeft; Het museum heeft een expositie daarover. De moeite waard.

Ook Schokland houdt me bezig. We komen steeds dichter bij een haalbaar plan om de archeologie te behouden in de grond en een bouw van een Werelderfgoedcentrum. We hebben goed contact met de boeren in de omgeving die zich verenigd hebben. Want natuurlijk tellen hun belangen ook zwaar. Uitstraling van water buiten het vernattingsgebied willen we echt niet!


De plannen voor de bouw  van het gezondheidsplein en woningbouw op het dr. Jansenpark lopen door. We hadden vorige week een prachtige theatervoorstelling in het Voorhuys, gemaakt door mensen met een  psychische kwetsbaarheid waarin zij aangaven wat belangrijk voor ze is om zelfstandig te kunnen functioneren in Noordoostpolder. Dat gaf een mooie inkijk en maakte duidelijk; Aan alle kanten werk aan de winkel.


Maar eerst lekker zomer en meer tijd voor andere dingen. Als u mij en de nieuwe burgemeester tegen komt in een van de dorpen dan klopt dat, we gaan bij alle dorpen op bezoek deze zomer!  Dus wellicht tot ziens en anders: een fijne zomer met hopelijk weer de ruimte om andere mensen in het echt te ontmoeten!

Vriendelijke groeten,


Marian Uitdewilligen

Foto: Pim van der Maden

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.