31 oktober 2021

CDA Dantumadiel op werkbezoek bij Multigaz in Damwald

Een interessant werkbezoek aan Multigaz BV in Damwald, waar het lokale CDA in gesprek ging met Leo Kroes, mede grondlegger van het bedrijf. Leo was oorspronkelijk werkzaam in het onderwijs als leraar binnen de TL richting. Met diverse bevoegdheden liet Kroes het onderwijs 4 jaar geleden definitief voor wat het was. De techniek en het ondernemerschap trok hem te zeer. Eind jaren tachtig werd de basis gelegd voor het huidige bedrijf. Naast zijn werk in het onderwijs werden via een Deens bedrijf, leverancier van lasapparaten, in alle onwetendheid van toen de eerste stappen richting een eigen bedrijf gezet, zo bleek later. Gepassioneerd en met het geloof in eigen kunnen verteld hij verder. Want na een lastige aanvangsfase met het ondernemerschap volgt uiteindelijk de stap naar het product gas en de levering hiervan.

Ondertussen opereert men al weer 5 jaar vanaf de huidige locatie vanuit een prachtig mooi bedrijfspand. Het ademt binnen een gestructureerd werkproces, orde en netheid uit. Er worden 7 verschillende gassoorten geleverd in verschillende formaten cilinders, waarbij de cilinders worden verhuurd en ook verkocht. Dit maakt dat het bedrijf een breed klantenpalet kent, verspreid over de noordelijke regio, maar met name in Friesland. Deze worden bediend met eigen trucks, waarbij ook is nagedacht over Arbo-technische zaken zoals het gemakkelijk in- en uitladen van de cilinders.

Alhoewel het leveren van gas nog altijd het leeuwendeel van de omzet vormt is het alweer tien jaar geleden dat Multigaz met de verkoop  via een web-shop begon. Via deze shop levert men diverse verschillende soorten lasapparatuur en andere aanverwante producten. Steeds vaker worden producten op deze manier gevraagd, waarbij men niet schroomt voor leveranties buiten de eigen landsgrenzen. Onder het motto; ‘nieuw kopen kan altijd nog’ ervaren eigen klanten het als een toegevoegde waarde dat Multigaz in eigen beheer ook de nodige reparaties en onderhoud uit kan voeren aan bestaande apparatuur.

Een fijn bezoek aan een ondernemer in hart en nieren. Iemand die nog elke dag, samen met zijn net zo gedreven compagnon en werknemer(s), hard aan de slag is om van elke uitdaging een succes te maken. Zo liggen er plannen klaar om binnen afzienbare tijd te komen tot een gasvulstation. De vergunningen zijn verleend, waarmee de uitvoering van de plannen en de mogelijke groei kunnen worden gerealiseerd naar een toekomstbestendig bedrijf.

De fractie van CDA Dantumadiel gaat regelmatig in gesprek en op werkbezoek bij bedrijven, instellingen en burgers om te weten wat er leeft en wat inwoners, ondernemers en organisaties bezig houdt in de dorpen van Dantumadiel. "Tichtby de minsken"  noemen wij dat. Onze dank gaat uit naar de gastvrijheid van Multigaz en wij wensen hen veel succes toe bij het verder ondernemen.
 

Sietze Wijbenga
Raadslid CDA Dantumadiel         

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.