12 december 2022

Werkbezoek CDA Dantumadiel aan Wendy’s Beautiek

Damwâld – De CDA-fractie uit Dantumadiel ging onlangs op een verrassend werkbezoek in Damwâld. Bij Wendy’s Beautiek dompelden de heren zich onder in de wereld van beauty, wellness, medische pedicure en health. 

Wat meer dan 20 jaar geleden begon als kapsalon bij haar ouders thuis in de bijkeuken, is in de loop der jaren uitgegroeid naar een beautysalon met vele gezichten. Dat laatste geldt letterlijk kijkend naar het brede scala aan mogelijkheden voor hem en haar op het gebied van beauty en health. Een kapsalon, (medische) pedicure, gezichtsbehandelingen, huidverbetering; ja zelfs een sport- of hotstonemassage behoren tot de mogelijkheden. Een beautiek met 8 professionele medewerksters, geleid door een betrokken vrouw met een scherp oog voor maatschappelijk verantwoord ondernemen!

Ondernemen én een druk gezin. ‘Het kán!’, geeft Wendy van der Velde aan. Wendy vertelt honderduit over haar ondernemingsreis. Ze is erg tevreden met wat ze nu heeft. Zo zegt ze: ‘Het meer mag van mij ook wel vol zijn. Ik heb geen uitbreidingsplannen of ideeën die gaan over meer, meer en nog meer. Ik wil graag mijn klanten behouden en vind continuïteit van het bedrijf belangrijk.’. In het kader van emancipatie en gelijkheid zou Wendy zich graag inzetten voor het coachen van jonge startende ondernemers; vooral vrouwen zou ze graag een steuntje in de rug geven.

Wat opvalt is dat Wendy haar tijd ver vooruit is. Al jaren hamert ze op het gebruik van natuurlijke producten, bijvoorbeeld haarzeep waar geen microplastics in zitten. ‘Niks ten nadele van de Kruitvat, maar onze bijna 100% natuurlijke producten zijn gewoon beter voor mens en natuur. Ik had de hoop bijna opgegeven tot een paar jaren terug. Juist deze bewuste producten nemen echt een vlucht binnen onze verkoopafdeling. Sommige klanten sparen er speciaal voor.’, vertelt ze.      

Naast gezin en bedrijf, kan ook Takecarebnb een beroep op haar doen. Takecarebnb is een kleine, onafhankelijke, flexibele organisatie die zich met veel vrijwillige matchmakers inzet om vluchtelingen met een verblijfsstatus aan Nederlandse gastgezinnen te koppelen. Doel is om de vluchtelingen een aantal maanden in huis komen wonen, in afwachting van een eigen woonplek, om beter in te burgeren. 

Het spreekt wat CDA Dantumadiel voor zich: Wendy en haar medewerkers bezorgen je letterlijk én figuurlijk een facelift!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.