07 maart 2022

CDA maakt kennis met GOING in Dokkum

Dokkum – Mark de Jager en zijn vader Frits hebben samen het bedrijf GOING in Dokkum. Ze begeleiden jongeren die langs de kant staan, thuis zitten en geen perspectief hebben. Door inzet van individuele begeleiding, sport en een jongerenwerkplaats brengt GOING jongeren weer in beweging. Zo kunnen jongeren hun diploma’s halen en een baan vinden.

In de jongerenwerkplaats leren jongeren het vak van de metaalbewerking. Daarmee wil Frits de Jager ook inzetten op de kansen in de maakindustrie waar een enorm personeelstekort is. Dit is een prachtig  initiatief om onderwijs te koppelen aan het bedrijfsleven en jongeren daadwerkelijk perspectief te bieden. 

GOING helpt vooral jongeren op gang die tijdelijk of voor langere tijd belemmerd worden in hun ontwikkeling. Dit kan komen door bijvoorbeeld autisme spectrum problematiek, angststoornissen, pesten of op één of andere manier de drive om een opleiding te volgen is verloren. 

Op dit moment zit GOING nog gevestigd in de Prins fabriek in Dokkum. Eind april wordt de overstap gemaakt naar het naastgelegen gebouw aan de Rondweg 29. Daar wil Mark de Jager het bedrijf verder ontwikkelen en zo nog meer jongeren begeleiden. Want dat laatste is nodig. Er zijn veel jongeren die tussen wal en schip raken en dan net even dat ene duwtje nodig hebben. Sport is daarbij een hele goede interventiemethode om de overgang naar een opleiding, een stage of baan te kunnen maken. 

Het CDA vindt de aanpak van GOING waardevol. Met name waar het gaat om de combinatie van sport als interventiemethode en de opleiding tot de maakindustrie. Het CDA wil inzetten op een betere samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Mark en Frits de Jager laten in hun bedrijf zien dat het kan én werkt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.