17 oktober 2019

Landschapsbiografie komt er niet

In de Raad van 15 oktober 2019 lag er een voorstel van het College om € 30.000,- uit te geven aan een Landschapsbiografie. Dit is een boekwerk over ons landschap; een samenhangend verhaal met  historische, archeologische, ecologische en sociologische informatie. De Stellingwarver Schrieversrondte zou de uitvoering doen, samen met veel inwoners en onder begeleiding van de universiteit Groningen.

Als CDA waren wij aanvankelijk sceptisch over dit voorstel, want het zou niet worden gebruikt bij de Omgevingsvisie. Dat vonden wij toch wel een voorwaarde. Bovendien is € 30.000,- veel geld in een tijd van bezuinigingen. Navraag bij de wethouder leerde ons echter dat de Landschapsbiografie wel degelijk gebruikt wordt in het traject van de Omgevingsvisie. Dat veranderde ons standpunt en daarom gingen we mee in het voorstel. De meerderheid van de Raad vond het echter onverantwoord. Het voorstel heeft het niet gehaald.

Als CDA hebben wij nog benadrukt dat wij geloven in een participatiemaatschappij. We willen graag dat inwoners gehoord worden, betrokken zijn en creatief meedenken. Met de opzet voor deze Landschapsbiografie zou je ze die kans geven. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.