03 augustus 2023

'Uit de fractie' - Zomervakantie #1: Alinda Fredriks

Alinda Fredriks

Inmiddels zijn we alweer halverwege het reces; Hartje zomer: onze politieke vakantieperiode. Na bomvolle vergaderingen, alle drukte rondom de voorjaarsnota en de val van het kabinet kwam deze als geroepen.

Ineens is er tijd over en zijn de avonden vrij. Gelukkig hoef ik niet na te denken over hoe ik die tijd ga invullen. Het reces begon voor mij met de bruiloft van mijn allerliefste vriendin. Een heerlijk feest op een bijzondere locatie. Daarna met manlief door naar België en Frankrijk; cultuur, geschiedenis, natuur en lekker eten en drinken. Een vast gegeven in de zomer zijn voor mij festivals, één daarvan is de zwarte cross. Een heel weekend, met vrienden, op de camping. Veel gezelligheid, muziek en vooral genieten.


Het politieke reces gaat nog even door, maar inmiddels is de vakantie van mijn werk alweer over. Dagelijks weer op pad naar projecten. In de avonduren wordt er thuis flink geklust. Al moet ik eerlijk zijn en toegeven dat mijn man het zware werk doet en ik vooral heel goed ben in de ondersteunende rol. Ook ben ik alweer bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe politieke seizoen. Er komen natuurlijk verkiezingen aan. Het CDA heeft een goed verhaal met normen en waarden als de basis, waarin we er voor elkaar zijn en er ruimte is voor iedereen. Helaas lukt het ons niet altijd om dit uit te dragen en te vertalen naar voorstellen. Werk aan de winkel.


In de afgelopen periode hebben wij als lokaal CDA in de stad Apeldoorn en haar dorpen onze bijdrage geleverd, maar er zijn nog genoeg uitdagingen waar we mee aan de slag moeten. Voor mij zit dat voornamelijk op het gebied van zorg, verenigingen en financiën. Voordat het zo ver is genieten we, met regen en al, nog even van de zomer.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.