23 augustus 2023

'Uit de fractie' - Zomervakantie #3: Hans van Gerrevink

Niets

Al jarenlang ga ik naar dezelfde plek op vakantie. Dat klinkt saai en dat is het ook. Maar dat zoek ik ook bewust op. Want als je in de overige maanden vaak ‘continu aan staat’, is het fijn om op een plek te landen waar geen prikkels je afleiden en je je af en toe in een groot leeg niets kunt storten. Waarschijnlijk is het zichtbaar dat ik soms moeite heb mezelf ‘uit te schakelen’. Dat is een van de redenen waarom ik vooral ook niet thuis moet blijven. Daar ga ik immers door met allerlei klusjes en afwegingen. Dus echt weg is belangrijk. 

Natuurlijk gaan we tussendoor wel eens een weekje naar de zon, een weekendje weg. Maar in de lange zomervakantie duiken mijn vrouw en ik diep weg in Zeeuws-Vlaanderen aan de Belgische grens. Een kleine rustieke camping met enkel fijn sanitair en verder niets ontvangt mij al 12 en mijn vrouw al 40 jaar lang. En al die tijd is er niet veel veranderd op deze camping. Een genot om er te zijn en weg te dromen bij Zeeuwse vergezichten of akkers met suikerbieten, tarwe of mais. 

Ik betrap mezelf er regelmatig op mijn werkmail bij te houden. Het nieuws intensiever te lezen en de politiek - nu zeker niet saai - van minuut tot minuut te volgen. Dat maakt dat ik heden ten dage vaak minder aan lezen van boeken toe kom als voorheen. En als ik daar al tijd voor maak zijn het vaak boeken met een boodschap. Die nuttig zijn in werk of meningsvorming. Denk aan ‘Omarm de chaos’ van Jan Rotmans of ‘Er is leven na de groei’ van Paul Schenderling. Auteurs met interessante perspectieven op de toekomst. 

En we sporten veel tijdens de vakantie. Bijna elke dag. Hardlopend, wandelen of fietsen. Heerlijk. Waarna we samen kokkerellen aan een meestal gezonde maaltijd die we op 2 pitjes van ons kampeerfornuisje maken. We genieten van terug naar de basis. Het echte leven. Zonder stress, zorgen of beslommeringen. 

En dus rust ik uit. Het samen met elkaar zijn is uitzonderlijk. Buiten de vakanties om is dat spaarzame tijd. Nu is het continu genieten. We boffen met het mooie weer dat begin augustus pas begon, toen we net onze tent hier hadden opgezet. 

Deze vakantie stond ook regelmatig in het teken van mijn kandidatuur voor de landelijke lijst van het CDA. Ik moest er zelfs een keer op en neer voor rijden naar Zwolle. Gelukkig rijd ik elektrisch. In mijn volgende vlog kom ik natuurlijk weer met het laatste nieuws. 

En toch is het vooruitzicht om weer thuis te zijn ook fijn. Om weer in de bekende structuur te mogen werken. Om collega’s op het werk weer te zien na een lange tijd als vakanties overlappen. En om weer met de fractie van het CDA Apeldoorn te beginnen aan een nieuw politiek jaar. 

Kortom, ik kom uitgerust weer thuis. Heb er weer zin aan! Ik hoop dat jullie ons blijven volgen 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.