13 februari 2018

CDA Bronckhorst gunt Zelhem een moderne bieb voor alle mensen

Er is veel discussie rond de Bieb van Zelhem. Mensen zijn bang dat ze de functie en het huidige beeldbepalende gebouw in Zelhem gaan verliezen. Die angst is onterecht!

Ook het CDA wil een bieb in de kern van Zelhem, die past bij deze tijd.  Een bieb die prikkelt om naar binnen te gaan, ook als je niet van lezen houdt. Met boeken, e-books en moderne media. Waar cursussen zijn voor laaggeletterden en voor mensen die hier zijn komen wonen en de taal willen leren. Waar mensen studeren en waar plaats is voor culturele uitingen. Voor de de inwoners van Zelhem en voor mensen van daarbuiten. Waar je goed kunt komen, kunt parkeren, ook als je slecht ter been bent.

Wij vinden het belangrijk dat de mensen van de bieb en de werkgroep vitale kernen eerst samen gaan bepalen waar een moderne bieb aan moet voldoen en daarna pas waar deze bieb in het centrum van Zelhem moet komen. Zodat je een keuze maakt voor alle mensen van nu en voor de mensen die daarna komen. Omdat iedereen de keuze moeten kunnen begrijpen en waarderen.

Dat is ons wat waard en ook wij vinden dat het beeldbepalende karakter van het gebouw, waarin de bieb nu gehuisvest is, voor Zelhem behouden moet worden.

Voor vragen staan wij u graag te woord.
Wilko Pelgrom | lijsttrekker CDA Bronckhorst | [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.